2011. szeptember 9., péntek

Séta a közelben

Ha a házunkból kilépünk a kert végében van egy nagy kaszáló, ezt már mutattam. Pár száz métert sétálunk és a házakat elhagyva a harkai dombság lábainál vagyunk. A soproni lővérek folytatása ez és ha az ember eléggé elszánt akár az erdőn keresztül is eljuthat Sopronba.
Kicsit borongós volt az idő és már lenyugvóban volt a nap, de talán így is érezhető valami abból a szépségből nyugalomból amiban részünk volt. 
Brúnó itt vette észre a kócsagokat. Talán 50-70 méterre lehettek tőlünk.
Félek, hogy ezen a képen csak a szalmabálák látszanak, a kócsagok nem.
Rengeteg virág volt nyáron és még az ősz is tartogat szép csokrokat számunkra. Sok cickafarkat, csallánt, kakukkfüvet, borsikafüvet, orbáncfüvet szedtem. ezeket majd máskor mutatom.




Soha nem mentünk úgy sétálni, hogy nem volt nálunk hátizsák pár üveggel.  Az erdő ontotta a szedret, és találtunk senkineksemkell -almát .Most lassan majd a csipkebogyón lesz a sor. Idén először csitkelekvárral is próbálkozunk majd. na persze a száritott teánakvalóról sem feledkezünk meg.

Ritkán térek haza üres kézzel a sétákból.

3 megjegyzés:

  1. Micsoda kincsek!
    Én is szeretek sétálgatni az erdőben, régebben bejártuk az egész , felénk közel eső Hanság szélt.Rengeteg növényt ismertünk meg, ma már a kisebb gyerekekkel barangolunk és kirándulunk.

    VálaszTörlés
  2. Sajna felénk a kincsgyűjtés meggondolandó, a dunai finomítóból és a hőerőműből kikerülő vegyi anyagok miatt, valójában kiskertünk terméséről is kérdéses, hogy megehetjük-e?
    Jövőre remélem lesz saját szedrem, persze az az igazi, amit Mátraszentlászló környékén szedtünk anno a gyerekekkel, finom lekvárt főztem még frissiben, azonnal el is fogyott.

    VálaszTörlés
  3. Éva, látom nem is laksz olyan messze!:-) Én is jártam Nélad, édes az a picuri baba!!!!

    Márta, A Mátra az egyik kedvenc helyünk. Igaz, nem sokszor jártunk ott, de felejthetetlen emlékekkel jöttünk haza. Csodálatos vidék.
    Szomorú viszont amit írtál a környéketek tisztaságáról a termények fogyaszthatóságáról.

    VálaszTörlés