2012. március 5., hétfő

Antik halsütő forma


...amiben természetesen nem halat kell sütni.



De nem ám, hanem finom sütiket. A recept most lemaradt, de egyszerű kevert tésztáról van szó, nem bonyolult. Ha kisült villával megböködöm még azon forrón és citromlevet facsarok a tetejére. A formát Mamától (anyósoméktól) kaptam szülinapomra és már a testvérkéje is hozzám úszott. Nem teljesen egyformák de egyformán szépek. Régiség kereskedőnál szerete őket legnagyobb örömömre.
Kicsit tartottam attól, hogy esetleg letapad a tészta sütés közben, hiszen ezeket a régi formákat még nem vonták be tapadásgátló réteggel, de az aggodalmam felesleges volt. Olvasztott vajjal vagy rámával kikentem, kenyérmorzsával hintettem meg és gond nélkül ki lehetett burítani a tésztát sütés után szinte azonnal.  

Itt almáspite társaságában.

Az utolsó kép egyébként árulkodik a manapság szokásommá vált hétvégi időtöltésemről. Ezen a hétvégén készült egy becsületes adag töpörtyűs pogácsa (férjem szerint egészen jó...:-) egy gőzölt puding és egy "halacsak is. És hogy mi maradt belőle mára?   Nem sok minden.:-)

4 megjegyzés:

  1. Én nem vagyok nagy sütős, inkább a kevert tésztákat meg muffinokat szeretek sütni, mert az egyszerűbb, de most rákattantam arra, hogy bonbont meg macaront akarok csinálni! Nem hiszem,hogy normális vagyok!

    A forma nagyon csinos. Úgy érzem, te szereted Anyósodat!? :)

    VálaszTörlés
  2. Én nem tudok sütni így csak bámulom a finomságokat:) Szép a tálca is!

    VálaszTörlés
  3. Zsuzsa, igen én szeretem anyósomat :-)) A macaronnal én is szemezek de túl nehéznek tűnik. Ráadásul én mindig csúnya sütiket készítek. A macaron meg macerás:-) A bonbonnal próbálkoztam és fincsi lett. A gyerekek nem akarták elhinni hohy én készítettem.

    VálaszTörlés
  4. Éva, ezek nem bonyolult sütik. Nekem is a főzés inlkább az erősségem.

    VálaszTörlés