2011. december 2., péntek

Mi is készülődünk

Vártuk az Adventet nagyon. Ez itt az Istenszéke  alatt már a második Adventünk. Csendes ,erdőszagú, páraillatú ködös vagy éppen napsütéses, bár ez utóbbiból mostanság kevesebb volt. Szeretünk itt.
Készültek képek is, de sajnos ma vettem észre, hogy a telefonom memóriája betelt. Én csak kattogtattam, ő meg nem rögzített. Illetve nem mindent. Amit igen, azt viszont meg tudom mutatni.
Apró kis szalmakoszorút tekertem körbe borostyánnal. Ja kérem a név köteleze. Az utcanév:-)


Az a bizonyos fotel. Már a párja is nálunk van és elkészültem két párnával is. Karácsonyig egy harmadik is tervben van.

 
A nappali főszereplője a téli napokon a kandalló.  Brúnó is szeret itt elterülni, hihetetlenül bírja a forróságot. időnként az az érzésem, hogy meggyullad a bundája.:-)
Vendégvárás előtt. Szép teríték, finom étel, jó beszélgetés. a legtöbb mit ember kívánhat. Az asztal feletti lámpa körül szintén borostyán tekeredik és égnek a gyertyák is. na ez nem igazán látszik a képen. 
A szívem csücske az angol porcelán. Egyetlen probléma vele, hogy nem illik mosogatógépbe tenni.
Készítettem egy nagyon egyszerű és kedves asztali díszt is. Ez már nem fért rá a gépemre. A hétvégén pótolom. Pár szóban azért leírom, hátha valaki kedvet kap és meglódul a fantáziája. Kutyások előnyben (vagy cicások) Én egy teszkós macskakajás konzerves dobozt használtam fel. Leáztattam a papírt, hagytam megszáradni. Szalvétatechnikéval bevontam. Szedtem az erdőben egy kis mohát , csillagmohát. Gombócba hajtogattam és ráhelyeztem a megszépült konzerves dobozra. Erre is került pár levél borostyán. Gombostűvel három szem csipkebogyó és ha jól emlékeszem más nem is. Nagyon szép lett. Néha kis kupicával megöntözöm mert így attól sem kell tartanom, hogy a moha tönkremegy. 
Egyszerű, de pééen ez benne a szép. Próbáljátok ki! 

3 megjegyzés:

  1. tetszik nálad:)

    milyen jó ötlet az asztalon a két terítő!
    eddig gondban voltam a sok szép terítővel, abrosszal, amiket nem bírtam otthagyni a turiban, de nem volt jó a méretük... de most "újragondolom":))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon otthonos,nagyon szép! Nem csodálom,hogy szerettek itt élni,ott van mindenhol a kezed nyoma.♥

    VálaszTörlés
  3. Kedves, barátságos otthon , és a természetes anyagok melegsége......tégla, fa stb.
    Én is szeretem ezeket a tányérokat, az asztal fölötti lámpákról majd csinálj még egy képet, kíváncsi vagyok, most nagyon fényes!

    VálaszTörlés