2011. szeptember 7., szerda

Vége a nyárnak.

Nem ez nem egy szomorú bejegyzés lesz. Inkább csak hangosan gondolkodom. Sok minden történt velünk az elmúlt hónapban . Sokat dolgoztunk a ház körül, ki-ki a munkahelyén is. Sokat, rengeteget kirándultunk a Harkai erdőben. Szedtünk egy csomó szedret, almát csallánt, cickafarkat. Lassan dugig a kamrám a befőzött télire eltett finomságokkal. Megvettük az első adag fánkat is. Teljesen elragadott minket a vidéki, falusi élet szépsége. Spkan talán nem értenék meg, de aki erre jár tudom hasonlóan gondolkodok mint én, nem hiányzik a város zaja. Madárcsicsergős nyári reggelek tehénbőgéssel tarkítva-inkább mint az autók zaja. Csodás nyarunk volt.  

A kiscicák is megnőttek, összehaverkodtak Brúnóval. Jól elszórakoztatják egymást:-)
Ami a ház csinosítgatását illeti, nos ennek nyílván anyagi feltételei vannak. Azért haladtunk is. Kívül, körben a párkányok elkészültek és még idén szeretnénk leszigetelni az ablakokat. A nyár közepén taroló jéggel szemben teljesen jól vizsgázott minden ablak, ajtó. Vicces de a kéményen folyt be egy kis víz. nem bírta az iramot.
A vidéki stílus jegyében azért készítettem is pár dolgot. Ezek egy részét a másik blogomra is feltettem illetve a Meskán megvásárolhatóak. Nagy szenvedély a nemezelés és a
horgolás.
Igazi kedvenc ez a papucs. Persze nem akkor hordom amikor ki-be rohangálok a házból. Ez igazi fürdés utáni finom puhaságos lábravaló:-)

festettem hagymával illetve szederrel (IGEN szederrel!) csipkét illetve szalagot. a szalagot úgy szárítottam, gogy gyűrt antik hatása legyen, sőt egy kicsit még el is égettem :-) szándékosan persze. Igazi régies hatása lett.


 Pár kedvenc fotó a készített kézimunkákról.

És ami a nyár végét illeti...
Vessetek meg, de szerintem ez is szép.

5 megjegyzés:

  1. Eszem ágában sincs megvetni!!!! Ne is mondj ilyet! :) Ha nem lennének ilyen randa felhők, honnan jönne az eső-ami nélkül nincs élet? A Jó Isten tökéleteset alkotott-az, hogy nekünk nem mindig tetszik, az a mi problémánk! :) Csodásak a képek és minden szavaddal egyetértek a vidéki életet illetően! A munkahelyem a városban van és szinte menekülök haza délutánonként kis falumba! Az egyik dolog amit soha nem fogok megérteni, hogy valaki miért szeret a városban élni?! A szalagok nagyon szépek és persze a többi kézimunkád is!!! Ügyes vagy! Minden szépséges, amibe az ember a szívét is beledolgozza...

    VálaszTörlés
  2. :-) MIlyen igaz dolgokat írtál. Én is menekülök haza munka után:-) alág várom, hogy kiszálljak az autóból lerúgjam a cipőmet és papucsba paccsogva ténferegjek a kertben vagy csak úgy nézzek a messziségbe.
    Vagy főzzek, takarítsak....stb.-:)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Én a házra lennék kiváncsi,több képet szeretnék látni meg a spejzot is:) a felhalmozott fát a sufniba,az igazi vidéki életet szeretném látmi:)

    VálaszTörlés
  5. OK Éva! Azon leszek hogy mutassam jó? Örülök, hogy itt jártál. Naponta jártam ám nálad, csak ritkán írtam. Sok szépet mutattál és sok klassz blogajánlód volt.

    VálaszTörlés