2011. augusztus 1., hétfő

Egy szappan dícsérete

Ez most reklám lesz némi felháborodással vegyítve. Reklám egy szappannak amivel már fél éve fürdünk és felháborodás országunk bürokráciájával szemben. Úgy kezdődött, hogy amikor elhatároztuk vidékre költözünk, az is megfogalmazódott bennünk: jó lenne tudatosan élni. Vigyázni magunkra, a környezetünkre. Mindenki hallott már a szappan vagy tusfürdő vitájáról. Mindenki beszél, olvas arról, hogy naponta mit kenünk magunkra stb. Kerestem és találtam. Egy olyan szappant ami számomra is megfizethető, amiben biztosan nincs semmiféle adalékanyag, és ami évszázadokon keresztül megfelelt dédanyáinknak, ükanyáinknak is. keresgéltem tehát és az  Oros-Házi Szappan Kft szappanját örömmel fedeztem fel. először kicsit furcsa volt, de meg kell hogy mondjam, az első találkozás óta nem használok más szappant. Ami jó volt sok évtizeden keresztül, még ma is tökéletesen működik. Nem szárítja, irritálja a bőrömet. Fürdés után nem fehéredik ki a bőröm. Hogy mi a baj? természetesen nem velük van a baj. A honlapjukon sokáig megtalálható volt a bevizsgált szappan minősítését igazoló dokumentum, megfejelve egy bőrgyógyászok álltal végzett teszt eredményével, illetve javaslatával. Most nincs fent. Miért?  A múlt héten rendeltem Tőlük, és Csillától kérdeztem, hová tűntek a tanúsítványok. Kishazánk szabályai szerint az ÁNTSZ levetette a honlapról ezeket a dolumentumokat, és csak mosószappanként árulhatják, reklámozhatják őket. Hiába a bevizsgálás, a bőrgyógyászok szövetségének ajánlása. Nincs 2M forint értékű labor, nincs nem is tudom milyen végzettségű ott dolgozó tulaj, vagy alkalmazott. ahhoz, hogy szappant, krémet. stb árusítson valaki ezekre lenne szükség. Labor és végzettség. Gondolom, hogy dédnagyanyáinknak is kémikusi végzettsége volt és így kevergették az üstben....ó bocsánat a laborban a szappant évtizedeken keresztül. Még az a mi szerencsénk, mindnyájunké, hogy az a sok sz... amit puccos boltokban drága pénzért megvásárolhatunk és magunkra kenhetjük, laborokban készül, hozzáértő emberek tudatosságával. Úgy már mindjárt más nem?
Három kg mosópor és három kg szappan
A szappantéglák
Vízfüdő felett felmelegítve, megolvasztva kicsit bolondíthatunk is rajta. Én eddig körömvirágos és levendulás szappant készítettem belőle. Szuper lett. Natúr szappanként is szuper. Tisztaságillata van.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm a reklámot, talán pont ezt kerestem eddig, most kipróbálom. Illóolajat teszel bele felolvasztáskor? És ugyan ilyen szépen visszadermed? (bocs, ha hülyeséget kérdeztem;))

    VálaszTörlés
  2. Szia Kökörcsin! Igen, illóolajjal illetve szárított levendulavirággal próbálkoztam. de született már körömvirágos verzió is. azt úgy készítettem, hogy körömvirágot minimális vízben átfőztem és a virág mellé a vízből is tettem egy kicsit némi olivaolajjal. Szóval kotyvasztottam rendesen. Túlvizezni szerintem nem szabad, mert akkor morzsolódós lesz a szappan. de csak "úgy" natúrban is szuper. Örülök, ha kipróbálod.

    VálaszTörlés
  3. Csak egyetérteni tudok minden szavaddal-elképesztő ami itt ma megy. Aztán meg csodálkoznak, hogy miért van annyi beteg, allergiás gyerek?! Egyébként nem olyan régen vettem egy natúr szappant és nagyon sokáig elég volt-sokkal olcsóbb, mint a tusfürdők! És tényleg nem szárítja a bőrt! Tök szuperek! Már érik bennem régóta a gondolat, hogy meg kellene próbálkozni az otthoni szappanfőzéssel...azt hiszem, hogy erre hamarosan sor kerül!

    VálaszTörlés
  4. Én is ezen gondolkodtam, amikor aug.20-én a kondorosi Betyárnapon megláttam pont őket szappant árulni, hogy talán át kéne térni a háziszappan használatára a tusfürdőkről...

    Amiért most jöttem :
    Újra indul a fonalfaló nem tudom láttad-e már. Van egy szavazás, hogy mikor induljon, lécci katt ide, és szavazz, és írd meg, hogy indulsz-e.
    http://fonalfalo.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  5. Köszi, megcsináltam, hamarosan blogolom ;)

    VálaszTörlés