2011. január 9., vasárnap

Az időről

...ami megállt aztán újra elindult. Sok blogos barátnémnál olvastam 2010-es évre egyfajta összegzést , aztán 2011-re terveket, álmokat. Magamban én is készítettem. Visszafelé és előre is néztem, néztünk együtt a családdal. Részint csodás évünk volt, de -és talán ezt kellett volna először írnom- sajnos fájdalmas és szomorú is. Anyukám elvesztése fölött érzett fájdalom soha nem csitul, csak megtanultam vele együtt élni. Tudjátok, mint az ember a testi hiányosságaival. Eszembe jutott karácsony délelöttjén, hogy ilyenkor szoktunk telefonálni egymásnak először, hogy na? Te hol tartassz a főzéssel? Mit csináltok éppen?... és az igazság az, hogy még aput sem mertem reggel felhívni,....aztán meg mégis. Boldog volt ez az év, mert felépült a házunk. Sok még a hiányossága, főként külső munkákra gondolok, de ez nem zavar minket abban, hogy boldogok legyünk. Szép volt a karácsony. Sokat pihentünk, jókat ettünk, rengeteget beszélgettünk . És igen azt hiszem, hogy megállt az idő. A házban szándékosan nincs kitéve egyetlen óra sem. NA jó, van a mikrón meg a termosztáton, de azt meg nem nézegeti az ember. Azt akartuk, ha otthon vagyunk akkor ez ne legyen fontos. Ne siessünk, ne az a két mutató mondja meg mikor és mit kellene tenni. Megtaláltuk a saját tempónkat. Ami..hát lássuk be nem rohanós:-D de nagyon élvezzük. A szilveszter tökéletes volt. Három gyermekünk három felé, mi meg kettesben. Idén nem akartunk mást csak egymás társaságát. Jó választásnak bizonyult.
Elindult az idő. Sajnos nekünk is. Persze nincs is ezzel semmi baj. Tudjátok: "Arcod verejtékével keresd meg a kenyered" és hát ez alól mi sem vagyunk kivételek. Tesszük a dolgunkkat idén is.
Minden kedves barátomnak, látogatómnak Boldog új évet kívánok

4 megjegyzés:

  1. Kedves Csilla!

    Együtt érzek veled, mi a tavalyi évben két családtagot veszítettünk el, és a párom jegyezte meg, hogy most már kettőnknek van egy apukánk és egy anyukánk! Hiányoznak, de mi élünk és az itt maradottaknak, és a gyermekeinknek szükségük van ránk! Sok erőt kívánok a folytatáshoz!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Csilla, boldog új esztendőt kívánok Neked és kedves családodnak is!

    VálaszTörlés
  3. Vissza olvastalak mert rég néztem már bloggot ill. ez igy nemigaz csak nem kommenteltem de olvastam mindenki,már vagyok csa ezt a depis ködöt már nagyon unom:)

    VálaszTörlés
  4. Az új év elkezdődött és új örömöket hoz.
    Szeretnélek megajándékozni egy díjjal, mert tetszik az oldalad.
    Gyere a blogomra a részletekért!
    Judit

    VálaszTörlés